“ Don’t fool yourself. English isn’t inherently superior, or easier to learn, or more sonically pleasing. Its international usage comes from forceful assimilation and legacy of colonialistic injection. It isn’t a deed that one should take pride in. ”

—    my uncle left this comment on his friend’s Facebook status, a white British man who was bragging about how easy it is to be a native English speaker when trekking to different nations. (via maarnayeri)

(via fuck-bitches-catch-snitches)

Important things I’ve learned in the last 6 months.

  • Always say yes to seeing friends
  • Eat breakfast every day
  • Recognize that positive change rarely happens overnight
  • Accept the fuck-ups, but try not to let them happen again
  • There is a song to remedy every situation on the planet
  • Appreciate the people in your life
  • Look for the good in everything
  • Try new things and try them often
  • Treat yourself as well as you treat others

(via wallet-the-fourth)

worclip:

Object élevé (2014) by Studio Mieke Meijer

Object élevé is an installation in three parts that functions as a connection between two floors while also offering space to work, collect and store. Commissioned by Just Haastnoot, the project has been designed by Studio Mieke Meijer for his residence in Wassenaar.

Their collaboration started in 2013, when they met at the Salone del Mobile in Milan where Studio Mieke Meijer was showing her work as part of the Dutch Invertuals collective.

Object élevé is strongly related to previous installations by Studio Mieke Meijer that were inspired on photographs by Bernd & Hilla Becher. The Bechers’ black and white photography is renowned for the systematic photo series of industrial buildings that closely resemble each other in function and design. Following her own interpretation, Studio Mieke Meijer reconstructs these buildings into functional installations.

The industrial character of Object élevé stands in strong contrast to the elegant 1930’s residence and transforms a high-traffic area into a memorable residential room.

The construction, built from both standing and suspended parts, largely consists of open frames allowing the design’s transparent character to be maintained.

The use of the samba stairs principle made it possible to realise a steep staircase that is still comfortable to walk. 

(via ijustd0-i)